ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2012
ΒΕΘ: Συνεχίζονται τα σκληρά παζάρια για το ελληνικό χρέος, χωρίς αποτέλεσμα
Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2012


Την δυσαρέσκεια του για το χθεσινό άκαρπο Εurogroup, το οποίο δεν κατάφερε να λάβει αποφάσεις για το ζήτημα της Ελλάδας, εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι την ώρα που οι έλληνες πολίτες ματώνουν, ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας των αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας, οι δανειστές μας κωλυσιεργούν βρίσκοντας συνεχώς προσκόμματα για τη μη εκταμίευση της πολυθρύλητης, πλέον, δόσης.
 
«To χθεσινό Εurogroup ζήτησε για μία ακόμη φορά πίστωση χρόνου από μία χώρα που μαστίζεται από ανελέητη λιτότητα. Η αγορά έχει στεγνώσει, οι επιχειρήσεις βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, οι πολίτες αναρωτιούνται, συνεχώς, ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα που θα τους δυσκολέψουν περεταίρω την καθημερινότητα τους, και οι εταίροι μας δεν υλοποιούν τα υπεσχημένα προς την χώρα μας, μεταθέτοντας το πρόβλημα για την επόμενη Δευτέρα, σε ένα νέο Eurogroup» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, που αντιμετωπίζεται ως το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, πολλές εκ των οποίων είναι μνημονιακές συνταγές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ οι εταίροι μας βρίσκουν συνεχώς νέες τεχνικές δυσκολίες προκειμένου να μην ανάψουν το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι σαφώς και η πολυαναμενόμενη δόση δεν θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, ωστόσο θα αποτελέσει ανάσα και νέα αφετηρία για τη χώρα μας που έχει μετατραπεί σε άλλοθι για τη συνεχή αναβλητικότητα των ευρωπαίων εταίρων μας. «Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα διακυβεύεται έντονα το οικοδόμημα της ευρωζώνης» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.