ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2013
To ΒΕΘ πάει... στη 'Θράκη 2013'
Ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2013 12:06:03


Με 25 συμμετέχουσες επιχειρήσεις - μέλη του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ετοιμάζει τις… βαλίτσες του, προκειμένου να δώσει δυναμικό παρών στην 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2013» που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κομοτηνής.

Η φετινή έκθεση, με συνδιοργανωτές τη Δ.Ε.Θ.–HELEXPO A.E., την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΔΕΚΑΜΑΘ, στοχεύει στην ώθηση της τοπικής παραγωγής, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει για άλλη μια χρονιά σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και τους φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό και ακολουθώντας την πάγια τακτική στήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και της εκθεσιακής του πολιτικής, που σκοπό έχει την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μελών του, το ΒΕΘ συμμετέχει με εικοσιπέντε επιχειρήσεις, από σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, καταλαμβάνοντας ένα χώρο 336 τμ.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις, που αναπτύσσονται σε σταντ εμβαδού από 12 έως 24 τ.μ., μεταξύ άλλων προέρχονται από τους χώρους των: τροφίμων, εκδόσεων βιβλίων, κατασκευής μεταλλικών επίπλων, υπηρεσιών τροφοδοσίας, δερμάτινων ειδών, ενδυμάτων ασφαλείας, προκατασκευασμένων κατοικιών, λευκών ειδών, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, παραγωγής και τυποποίησης ζωοτροφών. Επιπρόσθετα, το ΒΕΘ -σε ειδικό σταντ- θα παρέχει πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του καθώς και για το πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει, για τη στήριξη τους.

«Σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας έχει ανάγκη από αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και κινήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας το ΒΕΘ βρίσκεται και πάλι στις επάλξεις στηρίζοντας τις επιχειρήσεις- μέλη του και προβάλλοντας τα ελληνικά προϊόντα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη», που μετρά 22 χρόνια ζωής, αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής και των επιχειρηματικών δράσεων.