ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2013
Ο πρέσβης της Νιγηρίας στο ΒΕΘ
Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2013 11:43:41


Την υλοποίηση κοινών δράσεων δρομολογούν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και η πρεσβεία της Νιγηρίας στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό αποφάσισαν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης στο ΒΕΘ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα Ayodeli Ayodele.

Οι δύο άντρες συζήτησαν τις παραμέτρους για την επίτευξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε μία μάλιστα περίοδο που η εξωστρέφεια είναι το μέγα ζητούμενο για την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα φορολογικά, χρηματοοικονομικά, επενδύσεων κ.α.. Σε εύλογο, δε, χρονικό διάστημα, δρομολογείται επιχειρηματική αποστολή, η διοργάνωση της οποίας θα γίνει από κοινού. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθούν B2Β επιχειρηματικές συναντήσεις.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, ο οποίος μαζί με μέλη της διοικητικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, υποδέχθηκαν το κ. Ayodele, που συνοδευόταν από συμβούλους του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του πρέσβη της Νιγηρίας να επισκεφθεί μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας.

 Ο κ. Ayodele ενημέρωσε για το επιχειρηματικό περιβάλλον στη Νιγηρία ενώ τόνισε ότι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων θα ήταν η απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεσης Ελλάδας- Νιγηρίας, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος μεταφοράς.

Η Νιγηρία όντας η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής, καταγράφει σημαντική ανάπτυξη, έναντι άλλων χωρών της Νοτιο-Αφρικανικής Ηπείρου. Όπως τόνισε κ. Ayodele η χώρα του έχει δημιουργήσει ένα φιλικό για τις ξένες επιχειρήσεις περιβάλλον, παρέχοντας οικονομικά κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη Νιγηρία ενώ διαθέτει υποδομές (όπως π.χ. ελεύθερες οικονομικές ζώνες).
Επιπρόσθετα η Νιγηρία είναι γνωστή στους έλληνες επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Νιγηρία δραστηριοποιείται ελληνική κοινότητα πλέον των 80 ετών.