ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2013
ΒΕΘ: Ληστρικά τα πρόστιμα – φωτιά για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο
Ημερομηνία: 23 Δεκεμβρίου 2013 11:48:03


Ληστρικά χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τα πρόστιμα – φωτιά, που θεσμοθετούνται μέσα από το νομοσχέδιο για την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος στους πλειστηριασμούς.

«Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τις έντονες αντιδράσεις να προχώρησε σε αλλαγή, σύμφωνα με την οποία η προσαύξηση του φόρου 10% υπολογίζεται μετά την πάροδο εξαμήνου και όχι διμήνου που προβλέπονταν στην αρχική διάταξη, ωστόσο το ποινολόγιο – καταπέλτης της εφορίας, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, είναι δεδομένο. Θα αποτελέσει βρόγχο τόσο για επιχειρηματίες, όσο και για πολίτες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «πολύ φοβάμαι ότι με τα νέα πρόστιμα οι οφειλές θα αυξηθούν περεταίρω».

«Δυστυχώς τα πρόστιμα είναι εκτός τόπου και χρόνου, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια δικαιολογία για το σκεπτικό που οδήγησε τους εμπνευστές τους σε αυτή την κατεύθυνση. Η ανάπτυξη που τόσες φορές έχουμε ακούσει και όλοι αναμένουμε να έρθει, δεν επιτυγχάνεται με δρακόντεια φορο-πρόστιμα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, τονίζοντας ότι στην προσπάθεια του το υπουργείο Οικονομικών να αφυπνίσει τους λίγους, που ενδεχομένως μπορούν αλλά δεν θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δημιουργεί νέες εντάσεις και ανασφάλεια στην κοινωνία.