ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2013
ΒΕΘ: Το 2014 χρονιά επιστροφής της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά
Ημερομηνία: 31 Δεκεμβρίου 2013 11:45:00


Την πεποίθηση ότι η νέα χρονιά, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για επιστροφή στην πολυπόθητη ανάπτυξη, εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ενόψει της έλευσης του 2014.   

«Η διαδρομή της χώρας μας το 2013 κάθε άλλο παρά σπαρμένη με άνθη ήταν. Η ανελέητη λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, η ανομβρία στις πωλήσεις, η ανυπαρξία διοχέτευσης ρευστότητας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων επιχειρήσεων, και η αλματώδης άνοδος της ανεργίας ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς που αποχαιρετούμε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να λησμονούμε τις τιτάνιες προσπάθειες της Ελλάδας, η οποία υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις της και κατάφερε να αφήσει πίσω της την απειλή που εκφράστηκε με τον όρο Grexit».

«Κάνοντας μια γιγάντια προσπάθεια, η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη. Αποδεικνύει καθημερινά, ότι αξίζει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και της διεθνούς κοινότητας. Αυτό που πρέπει να γίνει κοινός τόπος στους εταίρους μας είναι ότι η λιτότητα, που διαδέχεται τη λιτότητα δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το 2014 θα πρέπει να αποτελέσει τη χρονιά, που θα ξεκινήσει η σταθερή ανάκαμψη και θα εξασφαλιστούν σταθερές προοπτικές για τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία ευρύτερα. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν πόροι και να διοχετευθεί στην αγορά η αναγκαία ρευστότητα που θα επιτρέψει την ανάκαμψη των ΜμΕ, οι οποίες αποτελούν ισχυρό χαρτί για την οικονομία. Βασική παράμετρος για την προσπάθεια οι ελληνικές τράπεζες που είναι, πλήρως, ανακεφαλαιοποιημένες και πρέπει να αναλάβουν ξανά ενεργό ρόλο στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων».

«Βελτιώσεις απαιτούνται και στο επίπεδο της φορολογίας, προς την κατεύθυνση της απλοποίησης του συστήματος και της ανταγωνιστικότητας των φορολογικών συντελεστών, ενώ σημαντικές ευκαιρίες αναμένεται να προκύψουν από την επιτάχυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και την εφαρμογή του σχεδίου αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, χαρακτηρίζοντας το 2014 χρονιά – καταλύτη προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά, σε μία Ευρώπη που ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον και ενώνει τις χώρες που την απαρτίζουν.