ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2014
Η Λ. Κατσέλη στο ΒΕΘ
Ημερομηνία: 30 Οκτωβρίου 2014 11:44:12


Τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και η δυσμενής θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο επιμελητηριακός θεσμός τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου με την πρόεδρο της ‘Κοινωνικής Συμφωνίας’ και πρώην υπουργό Οικονομικών Λούκα Κατσέλη. Η κα. Κατσέλη, μάλιστα, συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ.

Μιλώντας προς τα μέλη του ΒΕΘ η κα. Κατσέλη παρουσίασε τον οδικό χάρτη για τη διασφάλιση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ‘Κοινωνικής Συμφωνίας’ δεν πρόκειται να εξέλθουμε της κρίσης αν δεν υπάρξει στρατηγική για τις ΜμΕ, η οποία όπως ξεκαθάρισε, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

Μεταξύ των προτάσεων που παρουσίασε η κα. Κατσέλη ήταν η θέσπιση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και μηχανισμών για την παροχή ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα εκτίμησε ότι η επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στα στρες τέστ δεν πρόκειται να αυξήσει τη ρευστότητα προς την αγορά.