ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2015
ΒΕΘ: Μέτρα-φωτιά στο πολυνομοσχέδιο
Ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2015 12:05:00


Για επώδυνα μέτρα που οδηγούν σε περεταίρω ύφεση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που περιλαμβάνει μέρος των 48 προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πολυνομοσχέδιο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου με περιθώριο μόλις μέχρι το πρωί της σημερινή ημέρας, όταν μάλιστα τα μέτρα που προβλέπονται θα μας συνοδεύσουν για το επόμενο διάστημα.
 
«Για άλλη μία φορά έρχονται μέτρα που αφορούν περικοπές και φόρους ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια, τακτική που μας γυρνά δεκαετίες πίσω, προκειμένου να συντηρηθεί το αναποτελεσματικό και μεγάλο κράτος» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει πίσω ακόμη και ευνοϊκές δικές της ρυθμίσεις, όπως οι 100 δόσεις.

«Είναι δεδομένο ότι πολλοί που έχουν ανάγκη τη ρύθμιση θα την απολέσουν λόγω φοροδοτικής αδυναμίας. Το υψηλότερο επιτόκιο σε συνδυασμό με την αυτεπάγγελτη μείωση των 100 δόσεων σε μικρότερο αριθμό θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του μηνιαίου ποσού οφειλής» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Το νέο τσουνάμι μέτρων έρχεται εν μέσω capital controls, με την αγορά να βρίσκεται στην πλέον δυσχερή θέση, τους πολίτες να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, συχνά ακόμη και σε καθημερινές τους ανάγκες. Σαφώς και το ζητούμενο είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο με ένα νομοσχέδιο… μπαμπούλα που επιβάλει φόρους επί δικαίων και αδίκων δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη. Αντιθέτως η χώρα θα ζει σε μία μόνιμη, επιτεινόμενη, λιτότητα χωρίς μέλλον» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.