ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2017
Θύματα της μανίας αντιεξουσιαστών επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 15 Δεκεμβρίου 2017 12:49:08


«Νιώθουμε απροστάτευτοι κάθε φορά που γίνεται μία πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας που εκφράζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων και δη κοσμηματοπωλείων, που δραστηριοποιούνται στην καρδιά της πόλης.

Εχθές, για μία ακόμη φορά, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιούνταν με αφορμή την πανελλαδική 24ωρη απεργία, καταστήματα επί της οδού Τσιμισκή αλλά και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, έγιναν αποδέκτες της μανίας αντιεξουσιαστών που είχαν παρεισφρήσει στην διαδήλωση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια πορείας για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου. Οι ‘γνωστοί άγνωστοι’ έγραψαν συνθήματα με σπρέι στις προθήκες κοσμηματοπωλείων αλλά και εμπορικού κέντρου. Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα του μένους των αντιεξουσιαστών, η απουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν εμφανής. Όπως τονίζουν η ανύπαρκτη αστυνόμευση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων αποτελεί πλέον συνήθη τακτική, την τελευταία τριετία, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους επιχειρηματίες. Σημειώνουν, δε, πως τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία των αστυνομικών ήταν εμφανής ενώ η ενημέρωση που τους παρείχαν τους δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας. Την ίδια ώρα εκφράζουν ανησυχία για το τι θα συμβεί, αν πέσουν θύματα επίδοξων ληστών, με απούσα την αστυνομία.

«Ζούμε σε μία ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που θέλει να λέγεται ευνομούμενη. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση» αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας πως «την ώρα που το επιχειρείν κρατιέται με νύχια και με δόντια, είναι απαράδεκτο να δέχεται επιθέσεις από κάποιους ανεγκέφαλους. Η πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη παρέχοντας του, μεταξύ άλλων και ασφάλεια, χωρίς να εθελοτυφλεί και να ανέχεται συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία».

«Για μία ακόμη φορά κοσμηματοπωλεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης έγιναν ‘βορά’ στα χέρια αντιεξουσιαστών» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ορολογοπωλών Θεσσαλονίκης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ Πέτρος Καλπακίδης υπογραμμίζοντας πως ξαναχτύπησαν ανενόχλητοι. «Είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που πρέπει να λάβει ένα τέλος» δηλώνει ο κ. Καλπακίδης προσθέτοντας πως η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να προασπίσει τους πολίτες.