ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2022
ΒΕΘ: Παρακμιακές εικόνες στην Πύλη 16 του ΟΛΘ - Αναγκαία η λήψη μέτρων
Ημερομηνία: 22 Φεβρουαρίου 2022 12:42:17


Για τριτοκοσμικές εικόνες στην Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που τραυματίζουν το κύρος του, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, «το ΒΕΘ έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών, τόσο από μέλη του όσο και από τον Σύνδεσμο Μεταφορικών Εταιρειών Βορείου Ελλάδος, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και τις απίστευτες καθυστερήσεις στις φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι με φορτηγά αυτοκίνητα. Οι "τριτοκοσμικές" εικόνες στην Πύλη 16, θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να εκλείψουν και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με την επιστολή του ΒΕΘ «είναι απολύτως κατανοητή η αγανάκτηση των επιχειρηματιών που έχουν συναλλαγές με τον ΟΛΘ και συνηγορούμε στα αιτήματα τους για άμεση βελτίωση των συνθηκών διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και γενικώς όλων των φορτώσεων εμπορευμάτων.
»Θεωρούμε απαράδεκτες και προσβλητικές τις εικόνες συνωστισμού φορτηγών, ανθρώπων και εμπορευμάτων στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την απάλειψη τους.

»Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η αδιαφιλονίκητη «πύλη» των Βαλκανίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει αυτή την παρακμιακή εικόνα που θυμίζει άλλες εποχές», επισημαίνεται.

«Ελπίζουμε, έστω και αργά, ότι θα μεριμνήσετε για τη λύση των προβλημάτων» καταλήγει η επιστολή του ΒΕΘ.