ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Ανακοινώσεις 2008
Εκδήλωση ΒΕΘ στο πλαίσιο του MONEY SHOW 2008

Σας ενημερώνουμε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του χρηματοοικονομικού- χρηματοπιστωτικού πολυσυνεδρίου MONEY SHOW 2008 με θέμα «Καινοτομία και τεχνολογία στην υπηρεσία των Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων»

Εκδήλωση με θέμα "Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο"
Ο πρόεδρος κ. Σωτήριος Μαγόπουλος και η Διοικητική Επιτροπή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 11.30 π.μ για την παρουσίαση των νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών που θα παρέχει το Επιμελητήριο προς τα μέλη του.

Εκδήλωση με θέμα «Αδειοδότηση Εργαστηρίων Αργυροχρυσοχοίας»
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αδειοδότηση Εργαστηρίων Αργυροχρυσοχοίας» διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Συντεχνία Χρυσοχόων και Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης.
Έκθεση Ελληνικών Προϊόντων στα Τίρανα
Στην Έκθεση Ελληνικών Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, στα Τίρανα της Αλβανίας, προτίθεται να συμμετάσχει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Ενημέρωση για τις δράσεις του ΒΕΘ, γεύμα εργασίας
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί, την Τρίτη 15 Απριλίου, στη 13.00 μ.μ. στο Sea Food (στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς), για ένα ουζάκι ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Επιδότηση συμμετοχής στην «63η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Μηχανημάτων»
Στην «63η Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Μηχανημάτων» που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας προτίθεται να συμμετάσχει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ).
Παρουσίαση έρευνας με θέμα: «Οι καταναλωτές απέναντι στα νέα δεδομένα της αρτοποιϊας»
Ο Πρόεδρος Σωτήριος Μαγόπουλος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σας καλούν σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008 στις 12.00 (στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλους 27, 4Ος όροφος) προκειμένου να παρουσιασθεί η έρευνα που διενήργησε το ΒΕΘ σχετικά με τον κλάδο της αρτοποιίας με θέμα «Οι καταναλωτές απέναντι στα νέα δεδομένα της αρτοποιϊας».
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την 77η Διεθνή Έκθεση Σμύρνης «IEF»
Στη Σμύρνη προτίθεται να ταξιδέψει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) προκειμένου να συμμετέχει στην 77η Διεθνή Έκθεση Σμύρνης «IEF», που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου.
Πρόσκληση σε Ημερίδα για τη Δια Βίου Μάθηση

Με το συνολικό δείκτη επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα να κυμαίνεται στο 5,8%, λίγο υψηλοτέρα από τον μέσο όρο της ΕΕ (5,5%) και τον ρυθμό δημιουργίας των ΜΜΕ να είναι σαφώς υψηλότερος του μέσου όρου της Ε.Ε. των 25 (11% και 8,5% αντίστοιχα) η χώρα μας συνεχίζει να εμφανίζει μεταξύ άλλων σημαντικές αδυναμίες που αφορούν στη μικρή εξωστρέφεια, στις περιορισμένες προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στην ελλιπή ενσωμάτωση και παραγωγή τεχνολογικής καινοτομίας. Την ίδια ώρα η δια βίου μάθηση στην Ελλάδα έχει εμπεδωθεί σε ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό. Μόλις το 2% των Ελλήνων πολιτών ηλικίας 25-64 (στην πλειονότητα ενεργό εργατικό δυναμικό) συμμετέχει σε ενέργειες δια βίου εκπαίδευσης. Το εν λόγω ποσοστό κατατάσσει τη χώρα μας τελευταία στην ΕΕ των 25 όπου ο αντίστοιχος μέσος όρος κυμαίνεται περίπου στο 10%.

Σεμινάρια του ΒΕΘ για τις νέες τεχνολογίες

Στις νέες τεχνολογίες επιχειρεί να εισάγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) το οποίο προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης των επιχειρήσεων-μελών του καθώς και των εργαζομένων αυτών. Στόχος των σεμιναρίων είναι η προσαρμογή των ΜΜΕ στις νέες τεχνολογίες καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.

3 σελίδες: 1, 2, 3
Ανά σελίδα