ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Ανακοινώσεις 2014
Εκδήλωση για τα 'Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα'
Ημερομηνία: 24 Νοεμβρίου 2014 13:15:44


H αλλαγή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων ήταν μια εξέλιξη την οποία «αποζητούσε και την στήριξε η αγορά» και η οποία «δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αναβληθεί».  Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, αναπληρωτής καθηγητής Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ομάδας εργασίας που συνέταξε το νομοσχέδιο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, το οποίο ψηφίστηκε προ ημερών από τη Βουλή και οι διατάξεις του αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Καραμάνης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδλωση για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» την οποία διοργάνωσαν τα τρία επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό (ΒΕΘ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ).

Μιλώντας  στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΘ ο κ. Καραμάνης τόνισε ότι τα ΕΛΠ αποτελούν μια διαρκή διαδικασία που αφορά όλες τις επιχειρήσεις. 

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος  επισήμανε πως «η απλοποίηση των διατάξεων και της πολυνομίας που αφορούν στο επιχειρείν αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών τάξεων, καθώς η πολυνομία συντηρεί τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και φυσικά απωθεί την προσέλκυση νέων παραγωγικών επενδύσεων». 

Από την πλευρά του ο α΄αντιπρόεδρος του ΒΕΘ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι "τα νέα Ελληνικά Λογιστικά Πρύτυπα αναμένεται να αποτελέσουν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα, εφόσον υλοποιηθούν με τη δέουσα προσοχή, ώστε να αποτελέσουν ένα χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις". 

 "Είναι ευχής έργον ότι σε αυτό το σχέδιο νόμου και στην εφαρμογή των νέων Λογιστικών Προτύπων δεν φαίνεται να υπάρχει λάθος. Ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά" υπογράμμισε ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνοντας ότι παρά τις επιμέρους βελτιώσεις, το φορολογικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει εχθρικό για το επιχειρείν".   "Αυτό που ζητά η αγορά είναι ένα σύγχρονο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, που θα επιτρέπει στον επιχειρηματία και στον επενδυτή να καταρτίσει και να υλοποιήσει με ασφάλεια τα σχέδιά του" ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.