ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Ανακοινώσεις 2017
Μέχρι τις 24 Νοεμβρίου η υποβολή εξουσιοδοτήσεων για τις εταιρείες
Ημερομηνία: 17 Νοεμβρίου 2017 12:29:25


Επιστολή προς τις εταιρείες ενόψει των εκλογών στο ΒΕΘ απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητές/οί
  συνάδελφοι,

Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών.

 

Η συμμετοχή και η ψήφος είναι η δύναμή μας. Διανύοντας μία δύσκολη συγκυρία που δυστυχώς δεν φαίνεται να βρίσκεται στο τέλος της, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ανάγκη από άξια εκπροσώπηση, την οποία θα αναλάβουν άνθρωποι ικανοί, γνώστες του επιχειρείν και των προβλημάτων.    

 

Οι εκλογές του ΒΕΘ θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης από τις 7:30 πμ έως τις 5:30 μμ. Υπάρχει, δε, η δυνατότητα ελεύθερου παρκινγκ.

 

Οι ανώνυμες εταιρίες, ομόρρυθμες εταιρίες, ετερόρρυθμες εταιρίες, -εταιρίες περιορισμένης ευθύνης, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες, εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:

 

-Κάθε Α.Ε., τρείς ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά  στελέχη της, που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

 

-Κάθε προσωπική εταιρία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) μέχρι δύο ψήφους των ομορρύθμων εταίρων της ή του ομόρρυθμού και ενός ετερόρρυθμου εταίρου, που υποδεικνύονται από τον νόμιμο  εκπρόσωπο αυτών.

 

-Κάθε Ε.Π.Ε., μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρία.

 

 

-Κάθε μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.  με μία ψήφο του διαχειριστή της.

 

 

-Κάθε Ι.ΚΕ. μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

-Κάθε μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. μία ψήφο αυτή του διαχειριστή της.

 Κατ΄ ακολουθία των ανωτέρω και για να συμπεριληφθείτε στους εκλογικούς καταλόγους παρακαλούμε να μας επιστρέψετε της εξουσιοδότηση, που έχετε λάβει ταχυδρομικώς αφού συμπληρωθεί με τα ονόματα των εκπροσώπων σας και υπογραφεί αναλόγως από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησής σας.
 
Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων, θα πρέπει να υποβληθούν στην εκλογική επιτροπή του ΒΕΘ το συντομότερο δυνατό και το αργότερο 7 ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή έως τις 24 Νοεμβρίου, ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος και να συμπληρωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι με τα πρόσωπα που θα ορισθούν ότι έχουν δικαίωμα ψήφου.


Τονίζεται ότι, μετά την 24η Νοεμβρίου δε θα γίνονται δεκτές εξουσιοδοτήσεις εκπροσώπων με συνέπεια την αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ψήφου.

Σας ευχαριστώ

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Α' Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμεληγτηρίων