ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Ανακοινώσεις 2020
Ενημέρωση για το πρόγραμμα επιδότησης ΜμΕ ύψους 150 εκατ. ευρώ
Ημερομηνία: 16 Σεπτεμβρίου 2020 13:41:10


 
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, που έχουν πληγεί λόγω COVID-19 και έχουν την έδρα τους στην Κεντρική Μακεδονία.
Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το πρόγραμμα για όλες τις επιχειρήσεις, διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερος ζήλος και παραπληροφόρηση από επιτήδειους με βασικό σκοπό να εξαπατήσουν τους επιχειρηματίες και να αποκομίσουν οι ίδιοι με παράτυπο και καταχρηστικό τρόπο ίδια οφέλη.
Είναι εντελώς ξεκάθαρο από την πρόσκληση ότι η διαδικασία της αξιολόγησης είναι η απόλυτη συγκριτική κατάταξη, ανάλογα με την βαθμολογία που λαμβάνει κάθε σχέδιο και η τελική εγκριτική απόφαση θα περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις που η βαθμολογία τους θα εξαντλήσει την συνολική δημόσια χρηματοδότηση των 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο υπολογισμός της βαθμολογικής βάσης ένταξής πριν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολών (09/10/2020) να είναι αδύνατος. Συνεπώς προτεραιότητα υποβολής δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Τέλος, τα κριτήρια αξιολόγησης είναι απολύτως αντικειμενικά και προκύπτουν αποκλειστικά από τα επίσημα φορολογικά έντυπα κάθε επιχείρησης. Εξάλλου οποιαδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπερσύνδεσμος (link):
 
 
και να εξάγει απλά και εύκολα την βαθμολογία του σχεδίου του, όσο και την επιδότηση που μπορεί να αιτηθεί.