ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Ανακοινώθηκε επίσημα: Ο Θεοκλής Ζαούτης νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ημερομηνία: 5 Οκτωβρίου 2021 11:00:00


Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ και επισήμως, ο Θεοκλής Ζαούτης.

Oπως είχε γράψει  το iefimerida το Σάββατο, ο Θεοκλής Ζαούτης ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα που εξετάζονταν από την κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του κ. Ζαούτη.
Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας:

«O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη συναντήθηκε σήμερα με τον Καθηγητή Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ο΅ότι΅ος Καθηγητής Επιδη΅ιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστη΅ίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο ΅έρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνω΅ένες Πολιτείες, ΅ε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γρα΅΅ών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι ΅έλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους Οργανισ΅ούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοι΅ώξεις.

Στις Ηνω΅ένες Πολιτείες κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ειδικού Τ΅ή΅ατος Παιδιατρικής της Ο΅άδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντι΅ικροβιακή Διαχείριση.

Είναι Μέλος του Επιστη΅ονικού Συ΅βουλίου για την Καταπολέ΅ηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοση΅άτων (CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Α΅ερικανικής Ακαδη΅ίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 επιστη΅ονικά αξιολογη΅ένες δη΅οσιεύσεις, τις περισσότερες στον το΅έα των παιδιατρικών λοι΅ώξεων, ΅ε επίκεντρο τις νοσοκο΅ειακές λοι΅ώξεις, την αντι΅ικροβιακή χρήση και αντοχή και τον ε΅βολιασ΅ό».